.

.

22 Haziran 2014 Pazar

ÜÇ İKİ BİR POĞAÇASI


ÜÇ İKİ BİR POĞAÇASI

Selam arkadaşlar sizlerle paylaşacağım tarif  çok kolay, bir o kadarda  lezzetli, piştiğinde puf puf olan bir poğaça tarifi. Ayrıca tazeliğini koruyor, çabuk bayatlamıyor. Ev halkına ve misafirlerinize yapmanızı öneririm. 
Sevgiyle kalın diyerek tarifime geçiyorum:))

Malzemeler:
3 Paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı silme tuz ,1 çay kaşığı şeker.
5 su bardağı un

İç harcı için dilediğiniz bir malzeme. Patates, kıyma harcı yada peynir arzuya göre.
Üzeri için galeta unu ve çörek otu.

Hazırlanışı:
Yoğurma kabına yoğurt ve sıvı yağ konup karıştırılır. 
Un yavaş yavaş ilave edilip, kabartma tozu, tuz ve şeker konup yoğurulur.
Hamuru 20dk  üzeri örtülerek buzdolabında dinlendirilir.
Poğaça şeklinde açıp iç harcı konulup yuvarlak bir şekil verilir.
Üzerine arzuya göre yumurta sarısı sürüp galeta unu ya da çörek otu serpilir.
180 - 200 dercede  kızarana dek pişirilir. 

Not: (Bu tarifte yumurta yok fakat ben poğaçaların üzerine sürdüm arzunuza kalmış)
Afiyet olsun:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder